Kinder EHBO inclusief reanimatie en AED (basiscursus)

Over de cursus

Deze basiscursus bestaat uit 2 dagdelen. De tweede dagdeel vindt plaats op 16 april. 
Leer zelfverzekerd eerste hulp bieden bij veelvoorkomende kinderongelukken, zoals vallen, verslikken en brandwonden.
Voorkom onzekerheid in noodsituaties en maak het verschil. Kinderen zijn vatbaar voor ongelukken, vooral thuis.
Ben je voorbereid om te helpen als je kind gewond raakt? Ontdek het tijdens een EHBO-cursus voor baby’s en kinderen.
Wees een zelfverzekerde hulpverlener in cruciale momenten.

Leer Kinder EHBO!

Kosten

€ 119,95
Datum
02-04-2024    |   16-04-2024
Tijd
13:00 - 16:30
Locatie
Trainingscentrum Simon Stevin Tiel
Duur
2 x 3,5 uur praktijksessie

Cursussen & trainingen op maat

voor thuis, op het werk, in de zorg of voor onderweg

Deze EHBO-cursus is gericht op het verlenen van eerste hulp aan kinderen en is voor mensen die regelmatig met baby’s en kinderen werken of met baby’s en kinderen zijn, zoals ouders, leraren, oppassers, gastouders en kinderopvangmedewerkers.

Tijdens deze EHBO-cursus leer je verschillende vaardigheden, zoals hoe je een kind in veiligheid brengt, hoe je een kind benadert dat in paniek is en hoe je kinderen gerust kunt stellen. Ook leer je hoe je EHBO-toepassingen uitvoert op kinderen, zoals het verlenen van eerste hulp bij een bloeding, verstikking of bewusteloosheid. Ook leer je hoe je een reanimatie opstart bij baby’s ene kinderen.

Een belangrijk aspect van deze EHBO-cursus voor kinderen is het begrijpen van de verschillen tussen volwassenen en kinderen. Zo zijn de lichaamsverhoudingen en -functies van kinderen anders dan die van volwassenen, wat van invloed kan zijn op de manier waarop je eerste hulpverleent. Daarnaast kunnen kinderen niet altijd hun symptomen uitleggen of vertellen wat er precies is gebeurd, wat de uitdaging van het verlenen van eerste hulp aan kinderen vergroot. Kortom, deze EHBO-cursus is gericht op baby’s en kinderen en leert de deelnemers hoe ze effectief eerste hulp kunnen verlenen aan baby’s en kinderen. Het geeft deelnemers het vertrouwen om snel en adequaat te handelen in noodsituaties waarbij baby’s en kinderen betrokken zijn.

Wat bieden wij?

  • Een basiscursus voor iedereen
  • Ervaren instructeur
  • Inclusief e-learning
  • KNOV accreditatie op aanvraag!
  • 2 les dagdelen van 3,5 uur les
  • Keuze uit een bewijs van deelname of NIKTA-certificaat
  • Liever deze cursus op locatie? Dat kan! Neem contact met ons op
  • Wist je dat je bij jouw zorgverzekering deze cursus vergoed kan krijgen… Neem contact op met jouw zorgverzekering om te weten hoeveel dat is!

Twijfel niet te lang. Schrijf je vandaag nog in voor deze leerzame en waardevolle cursus! Mocht je nog vragen hebben over deze cursus. Neem dan contact met ons op via de mail of bel met ons.