ABCDE – Methodiek

Over de cursus

Ontdek de kracht van de ABCDE-methodiek met onze uitgebreide cursus! Als je geïnteresseerd bent in het verlenen van effectieve hulp in noodsituaties, dan is deze cursus perfect voor jou. We leren je de essentiële vaardigheden en technieken om levensbedreigende letsels en stoornissen op de juiste manier aan te pakken.
In onze cursus behandelen we verschillende onderwerpen die je nodig hebt om een expert te worden in de ABCDE-methodiek. We beginnen met het verkennen van de ABCD-methodiek, triage en SBAR. Je leert hoe je snel en accuraat kunt beoordelen welke slachtoffers het meest dringend hulp nodig hebben, zodat je prioriteit kunt geven aan de behandeling van de primaire letsels.

Leer ABCDE-methodiek!
Daar red je levens mee

Kosten

€ 79,95
Datum
27-11-2023
Tijd
18:30 - 22:00
Locatie
Trainingscentrum Simon Stevin
Duur
2 uur praktijksessie

Cursussen & trainingen op maat

voor thuis, op het werk, in de zorg of voor onderweg

We zullen je leren welke specifieke stappen je moet nemen binnen de ABCDE-methodiek om een gedegen beoordeling te maken en de juiste behandeling toe te passen. Naast de basisprincipes, zullen we je ook laten zien hoe je aanvullende handelingen en onderzoeken kunt uitvoeren die passen binnen de ABCD-methodiek. Deze vaardigheden zullen je helpen om een nog dieper inzicht te krijgen in de behoeften van het slachtoffer en om de juiste zorg te bieden.

Bovendien leren we je hoe je effectief kunt samenwerken met andere hulpverleners en ketenpartners. Het inschakelen van de juiste hulp op het juiste moment kan het verschil maken tussen leven en dood. Met onze cursus zul je leren hoe je volgens de SBAR-methode een volledige en duidelijke overdracht kunt doen aan ketenpartners, zodat het slachtoffer de best mogelijke zorg ontvangt. Kortom, onze cursus ABCDE-methodiek is een onmisbare training voor iedereen die betrokken is bij hulpverlening. Je zult vertrouwen opbouwen in je vaardigheden om snel en doeltreffend te handelen in noodsituaties. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar het redden van levens.

Wat bieden wij?

  • Een training voor zorgprofessionals, EHBO-ers, evenement hulpverleners
  • Ervaren instructeur
  • Inclusief e-learning
  • Bewijs van deelname
  • Liever deze cursus op locatie? Dat kan! Neem contact met ons op

Dus waar wacht je nog op?

Schrijf je nu in voor onze ABCDE-methodiek cursus en blijf klaar om levens te redden! Mocht je nog vragen hebben over deze cursus. Neem dan contact met ons op via de mail of bel met ons.